Kerkdiensten Schakel

 

Wijchen
Aanvangstijd: 11:00 uur (vanaf 10:30 uur koffie drinken)
Plaats: De Schakel, Pius XIIe straat 85, 6602 BE Wijchen

Begraafplaatsen

De Protestantse Gemeente Wijchen/Leur/Batenburg bezit drie kerkelijke begraafplaatsen, in Batenburg aan de Kasteelse Allee, in Leur rond de kerk aan de Van Balverenlaan en in Wijchen aan de Kasteellaan.

In Wijchen en Leur is het mogelijk om na een crematie de as van een overledene uit te strooien. Ook kunnen daar urnen bijgezet worden in urnenkeldertjes. In Wijchen is er tevens de mogelijkheid de urnen in een columbarium te plaatsen in het voormalige lijkenhuisje aan de Kasteellaan. Deze begraafplaats is als enige van de drie in beheer bij de Stichting Historische begraafplaats Kasteellaan Wijchen.

Het begraven op een van onze begraafplaatsen is aan regels gebonden. Zo is de mogelijkheid begraven te worden in Batenburg feitelijk voorbehouden aan gemeenteleden die in Batenburg of Niftrik wonen , in Leur aan inwoners van Leur en aan alle leden van onze Protestantse Gemeente die in Wijchen of Leur wonen. Het begraven aan de Kasteellaan is voorbehouden aan de leden van onze Protestantse Gemeente woonachtig te Wijchen en aan buurtbewoners. De laatstgenoemde begraafplaats is als enige van de drie in beheer bij de Stichting Historische Begraafplaats Kasteellaan Wijchen. 

De kosten die bij een kerkelijke uitvaartplechtigheid met begrafenis gemaakt worden, betreffen onder andere de huur van de kerk, de inzet van een predikant, de kosten van de grafdelver en de grafrechten. Deze kosten worden in rekening gebracht bij de nabestaanden. Los hiervan staan de kosten van de uitvaartverzorging door een begrafenisondernemer. 
Vrijwilligers zorgen er voor dat de begraafplaatsen goed onderhouden zijn en blijven. Voor informatie kunt u contact opnemen met de hieronder vermelde personen.

Begraafplaats Kasteellaan te Wijchen
Contactpersoon: Dhr. H.van de Zwalum tel. 024-6411556, 
hans@abovoacoustics.nl
Begraafplaats te Leur 
Contactpersoon: Dhr. M.R.L. Waals tel. 06-31035404, 
m-waals@hotmail.com
Begraafplaats te Batenburg
Contactpersoon: Dhr. M.R.L. Waals tel. 06-31035404, 
m-waals@hotmail.com