Kinderen een plek

‘Ik voel me thuis in het contact met kinderen over de bijbel. We hebben hier gezellige gesprekjes waarin we hun alledaagse leven verbinden met de bijbel. Dat geeft mij energie en houdt me betrokken.’

Herinrichting

Klussen op je vrije zaterdag!
Dat kan tegenwoordig uitstekend in De Schakel in Wijchen.
We noemen dat dus “Klussen in en voor de kerk”
Het is een bont gezelschap klussers dat je daar telkens weer kunt aantreffen en er wordt hard gewerkt. Er zijn mannen en vrouwen, jongeren ook (die klussen in het jeugdhonk), mensen die al jaren lid zijn van onze gemeenschap en mensen die zich recent  aansloten, gepensioneerden en vertegenwoordigers van de “druk- druk- druk-generaties”. Kortom: een doorsnee van de kerkgemeenschap.

alt

Mijn persoonlijke inbreng bestond vooral uit voorbereidend werk zoals het schuren en afnemen van de te verven objecten maar op de 11e augustus mocht ik de schilder van het plafond gaan aflossen en kwam  ik alsnog zwart thuis.

Wordt er alleen op zaterdag geklust?
Nee, ik heb me laten vertellen dat er ook door de week mensen zijn die de vorderingen van de bouwvakkers nauwlettend volgen.
Dat zijn niet alleen de leden van de kerkenraad en de “commissie van beheer”.
Er loopt ene “Gerrit” rond die niet alleen oplet wat er allemaal goed en soms ook fout gaat, maar die bovendien zelf danig de handen uit de mouwen steekt en in zijn eentje heel wat klussen op zich heeft genomen.
Hoe het de eerste weken ging weet ik niet, want toen had ik andere bezigheden, maar de laatste weken was het best een gezellige boel in De Schakel.
Al werkend worden allerlei zaken besproken, behalve het werkoverleg is er ook ruimte voor  persoonlijke zaken en of familieperikelen . We leveren vanzelfsprekend  commentaar op de nieuwe klussen die op ons pad komen.
Denk je bijvoorbeeld net  bijna klaar te zijn,  moet er weer  een plafond van zo’n 50 m² zwart gemaakt worden.

Ik kan u verzekeren: we laten het bij het zwart maken van het plafond en misschien onszelf. Alle niet aanwezigen blijven onbesmet en zeer welkom om t.z.t.  hun steentje bij te dragen.
Het gezellige van het samenzijn wordt het duidelijkst tijdens de pauze en de lunch.

alt

De keren dat ik er was konden we daarbij  genieten van allerlei lekkers als zelfgebakken kruidkoek en cake bij de koffie tot  soep en pasteitjes bij de broodjes.
En nu maar hopen dat u straks, als De Schakel opnieuw in gebruik genomen wordt, waardering kunt opbrengen voor de hier verrichte noeste arbeid.
Wijzelf zijn best tevreden over het resultaat tot nu toe. Er komt veel meer licht in de kerk waardoor het er beter toeven wordt .

Bas Voordendag

alt

Filmpje van de ontruiming van de Schakel vanwege de verbouwing

bekijk de foto's

Fimpje van de jeugddienst einde seizoen 2011-2012

test

In de Protestantse Gemeente Wijchen/Leur/Batenburg  wordt deze zomer hard gewerkt aan een grondige renovatie van het kerkgebouw De Schakel, onder architectuur van Dolf Floors. Na een voorbereiding van ongeveer 5 jaar is de Werkgroep Herinrichting erin geslaagd een definitief plan te presenteren, dat nu wordt uitgevoerd.

Voor deze klus is aannemersbedrijf Welling te Wijchen ingeschakeld, maar ook de vele vrijwilligers in de  kerk laten zich niet onbetuigd. Iedere zaterdag wordt er enthousiast gesloopt, geverfd en gepoetst.  Op 9 september zal de geheel vernieuwde kerkzaal op feestelijke wijze in gebruik genomen worden.

Predikant ds. Marco Luijk heeft echter nog meer in petto: de kerk zal ook  aan kunstenaars de gelegenheid bieden hun werk te exposeren.  Hiertoe is een kunstcommissie ingesteld, onder voorzitterschap van de Wijchense kunstenares Margreet van der Meij.

De eerste expositie zal worden geopend op 29 september. Er zal dan een serie aquarellen te zien zijn van schilderes Roelie Willekes, die er ook een toelichting op zal geven.

Voorvertoning van de aquarellen

Nadere inlichtingen: ds. Marco Luijk, tel. 06-245 683 99,