Kinderen een plek

‘Ik voel me thuis in het contact met kinderen over de bijbel. We hebben hier gezellige gesprekjes waarin we hun alledaagse leven verbinden met de bijbel. Dat geeft mij energie en houdt me betrokken.’

Ontmoeting Syrische kunst en cultuur

Interactieve ontmoetingsmiddag Syrische kunst en cultuur - Schakel Wijchen

Op zaterdag 18 november kunt u in de Protestantse Kerk De Schakel in Wijchen als Wijchenaren kennismaken met Syrische kunst en cultuur. Van vier uur 's middags tot acht uur 's avonds vindt dan een bijeenkomst plaats, georganiseerd door de Werkgroep 'Kunst in de kerk' in samenwerking met het lnterkerkelijk Platform Kerk en Vluchteling Wijchen e.o.

Aanleiding voor deze middag is de schilderijententoonstelling van Ahmed Kleige, een Syrische kunstenaar. Hij zal zelf aanwezig zijn en toelichting geven op zijn schilderijen.

Vanuit de regio zullen veel Syrische mensen aanwezig zijn, die ons op allerlei manieren laten kennismaken met de Syrische kunst en cultuur... met muziek, met beelden van Syrië en de rijke cultuur, met allerlei hapjes en drankjes.

Het zal een interactieve middag zijn voor groot en klein, Nederlander en nieuwkomer, in het kader van ontmoeten en waarbij we deze ontmoeting op verschillende manieren vorm zullen geven!

U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst!

16:00 uur Ontvangst
16:30 uur Welkom en opening
17:00 uur Workshop portretten schilderen, foto-shoot door Mahyar Sohrabi, gezelschapsspelen
18:00 uur Syrische muziek