Kinderen een plek


‘Ik voel me thuis in het contact met kinderen over de bijbel. We hebben hier gezellige gesprekjes waarin we hun alledaagse leven verbinden met de bijbel. Dat geeft mij energie en houdt me betrokken.’

Kerkdiensten Schakel

 

Wijchen
Aanvangstijd: 11:00 uur (vanaf 10:30 uur koffie drinken)
Plaats: De Schakel, Pius XIIe straat 85, 6602 BE Wijchen

Vijftig jaar ‘Insteken, draad omslaan’. 

Om de andere week komt er op woensdagmiddag in De Schakel een groepje dames bij elkaar om te breien, te haken en te borduren: de ‘Handwerkclub’.

De resultaten van deze nijverheid worden verkocht of geschonken aan ‘het goede doel’. Soms is dat dichtbij (o.a. het Hospice), soms veraf (een weeshuis in Kameroen).

Ook worden er mooie kaarten gemaakt voor de oudere gemeenteleden, die jarig zijn. 

Bij toeval kwam iemand van de diaconie erachter, dat deze handwerkgroep nu al een halve eeuw bestaat. Zelf zouden de dames zo’n lustrum in alle bescheidenheid voorbij laten gaan. 

Vanaf het eerste begin heeft de club onder de bezielende leiding gestaan van mevr. Jo van der Bruggen. Ondanks haar hoge leeftijd (92!), en de brand in haar appartement aan het Europaplein, die haar ruim een jaar geleden ernstig gewond op de Intensive Care deed belanden, haakt en breit zij zelf ook nog dat het een lieve lust is. 

Woensdag 18 januari werd het tiende lustrum feestelijk herdacht. Ds. Marco Luijk kwam langs met felicitaties, de Hema trakteerde op een overheerlijke taart en de diaconie kwam een cadeau brengen: een grote zak breiwol, om weer babymutsjes en dekentjes van de maken. De vlijtige handen staan nooit stil, de monden overigens ook niet! 

Onder de thee met gebak vertelt mevr. Van der Bruggen hoe het allemaal was begonnen. Als meisje van 14 kwam zij al bij de ‘Vrouwenvereniging’, in de huiskamer van toenmalig predikant ds. Meeuwenberg. Deze woonde destijds in de oude pastorie, het historische pand in de Heerenstraat.

In 1967 richtte zij de ‘Handwerkgroep’ op.

Op haar hoogtepunt telde de groep 27 leden, nu zijn ze met 13 dames.

Hoewel de meesten tot de leeftijd der sterken behoren, zijn er ook al enige jongere vrouwen bijgekomen.

Hopelijk nemen zij t.z.t. het stokje over, maar nu gaan zij eerst óp naar het elfde lustrum!

Hebt u zin gekregen om ook mee te doen, neemt u dan gerust contact op met Wilma de Klerk, tel. 6635334. 

Bekijk de foto’s door hier te klikken.