Twee mensen die elkaar trouw beloven willen dat dikwijls ook in de kerk uitspreken. Voor Gods aangezicht. Als je dat doet zie je het mensenleven en de huwelijksrelatie of geregistreerd partnerschap in perspectief tot God. Mogelijk ervaar je elkaar zelfs als een geschenk van God en ben je God dankbaar elkaar te hebben gevonden. Een huwelijksviering in de kerk betekent een extra dimensie voor je trouwdag en voor je relatie.

De kerkelijke gemeente van Wijchen heeft drie kerken die voor een huwelijksviering gebruikt kunnen worden: De Schakel in Wijchen en de intieme kerkjes van Leur en Batenburg.

Aan de huwelijksviering gaan enkele voorbereidingsgesprekken met de predikant vooraf. Niet alleen om de precieze liturgie te regelen, maar ook om jullie onderlinge band in relatie tot het geloof te bespreken. Daarmee verdiep je de belangrijke stap die jullie samen gaan zetten. In deze gesprekken leert de dominee jullie als paar beter kennen. Wat daarin ter sprake komt draagt bij aan het maken va nee mooie en passende viering.

Tijdens de kerkdienst is het belangrijkste moment de trouwbelofte. De partners spreken uit hoe zij elkaar zien en vertellen openlijk waarom zij hun verbond van liefde en trouw in de kerk willen vieren. Na het beantwoorden van de vragen zegent de predikant het bruidspaar met een handoplegging.

Als herinnering krijgen jullie een trouwkaars mee, die je ook later in je leven kunt aansteken als er iets te vieren is, maar ook als het moeilijk is. De vlam van de kaars is een teken van Gods liefde die eindeloos is. Ook ontvangen jullie een trouwbijbel.

Gemengd gehuwd? Of niet allebei kerkelijk? Ook dan is een huwelijksviering goed mogelijk. In onderling overleg wordt bekeken wat het beste bij jullie past.

Aanvraag huwelijksviering

In het nieuws

Nieuwsbrief Kunst in de kerk

Bekijk de poster van de expositie

Trouwen

hier komen foto's van interview van kerken in Leur en Batenburg die als een slideshow wisselen.