De christelijke doop is er een teken van dat mensen bij Jezus horen. Dopen is geloven dat God een mensenleven draagt niet alleen als het opbloeit, maar ook bij verdriet en in gevaar. Dopen gebeurt met water, een krachtig en veelzeggend symbool.

Oude traditie
In de vroege kerk van de eerste eeuwen was het gebruikelijk om volwassen volgelingen van Jezus te dopen die de overstap maakten naar het christelijk geloof. Dat gebeurde veelal in de nacht voorafgaand aan het Paasfeest. De dopelingen bereidden zich in de zes weken voor Pasen hierop voor. Na de doop ontvingen zij een wit doopkleed als teken van het nieuwe begin.

Ook nu kun je op elke leeftijd worden gedoopt als je voelt dat je bij Jezus en de kerk wilt horen.