Kerkdiensten Schakel

 

Wijchen
Aanvangstijd: 11:00 uur (vanaf 10:30 uur koffie drinken)
Plaats: De Schakel, Pius XIIe straat 85, 6602 BE Wijchen

Expositie Ahmed Kleige

Vanaf zondag 8 oktober zijn schilderijen van de Syrische kunstenaar Ahmed Kleige in de Schakel, Pius XII straat 15 in Wijchen te zien. 

De grote schilderijen dateren van 2012 en 2013 en maakte hij nadat hij naar Libanon gevlucht was vanwege een niets ontziende oorlog in  zijn geboorteland Syrië. Op indringende wijze schilderde hij welke invloed deze oorlog heeft op de levens van individuele mensen als ook op bevolkingsgroepen. Zijn schilderijen hebben een grote zeggingskracht en gaan over zijn ervaringen als vluchteling. In snelle schetsen probeerde hij dat wat hij zag, vast te leggen, kleurrijk en emotievol. 

Ahmed Kleige (1964) is geboren in Aleppo. Afgelopen zomer is hij weer herenigd met zijn vrouw en kinderen en woont hij in Maastricht. Zij brachten de meeste schilderijen die nu in de Schakel te zien zijn mee uit Beirut waar ze tot dan in een galerie werden tentoongesteld. 

De expositie duurt tot en met 26 november en in is in deze periode iedere zondag na de dienst rond 12:00 uur te bezichtigen, op de zaterdagen 14 oktober en 11 november van 14.00 – 16.00 uur en op afspraak.

U kunt hiervoor contact opnemen met Margreet van der Meij, telefoon: 024-6450563, e-mail: .

In de Nieuwsbrief najaar 2017 van de werkgroep 'Kunst in de kerk' kunt u meer lezen over deze bijzondere expositie en de ontmoetingsmiddag ‘Kennismaking met de Syrische cultuur’ op 18 november:

» Download de Nieuwsbrief 

» Download de flyer