Kunst in de kerk Archief

Klik op de afbeelding voor de download

Tussen Pasen en Pinksteren zal werk van beeldend kunstenaar Hanne Post Uiterweer te zien zijn. De
schilderijen vallen op door het kleurgebruik. De natuur, maar ook de mens in zijn ontwikkeling zijn haar
inspiratiebronnen.

Hanne Post Uiterweer wil hier haar eigen interpretatie aan geven door te vereenvoudigen
of schetsmatig haar voorbeelden weer te geven. Het thema ‘Groei’ is heel passend in haar werk.

De expositie is te bezichtigen op zaterdag 11 mei, 25 mei en 8 juni 2019 tussen 14.00 - 16.00 uur en op aanvraag.

De Schakel, Wijchen

Info | Margreet van der Meij

t 024-6450563,

Meer leest u in de nieuwsbrief

Klik op de afbeelding voor de download

Expositie Greetje van den Akker

Van 8 april tot en met 20 mei exposeert Greetje van den Akker in de Schakel, Pius XII straat 85 in Wijchen.

Greetje van den Akker werkt als beeldend kunstenaar in Den Haag. In 1997 is zij afgestudeerd aan de Willem Kooning Academie in Rotterdam en heeft sindsdien aan veel tentoonstellingen meegedaan, in Nederland, maar ook in het buitenland.

In de Schakel zullen grote portretten van haar hand te zien zijn rondom het thema: Wie ben je?

Zij gebruikt in haar werk verschillende materialen, afhankelijk van het onderwerp. Zij wil graag werk maken dat mensen raakt, wat iets met hen doet en hen aan het denken zet over eigen (on) geloof. Meestal is het werk groot, en altijd gemaakt in gemengde technieken.

De expositie is te bezichtigen op afspraak en op de zaterdagen 14 april, 28 april en 12 mei van 14:00 - 16:00 uur.

Informatie: Margreet van der Meij, telefoon: 024-6450563, e-mail:

Download de nieuwsbrief met meer informatie

Download de uitnodiging

Najaarsexpositie met werk van Roeli Willekes en Wiebe van Dingen

16 september tot en met  28 oktober 2018

In het najaar zullen houten beelden van Wiebe van Dingen in de Schakel worden tentoongesteld. Samen met de aquarellen van Roelie Willekes bij psalm 139.

Wiebe van Dingen is geboren in Loppersum en opgegroeid in het noorden van het land. Door zijn onderzoekende houding en groeiend godsbesef ontwikkelde zich een gevoel voor schoonheid, menselijke verhoudingen en natuurlijke processen. Wiebe bewerkt hout,  metaal en glas. Roeli Willekes heeft twintig aquarellen gemaakt bij psalm 139. Ze interpreteert de tekst op beeldende wijze en blijft in haar abstracte aquarellen heel dicht bij de tekst.

De expositie is op zaterdag 22 september, 13 oktober en 20 oktober van 14:00 – 16:00 uur te bezichtigen en op aanvraag.

Tijdens de opening van de kerk is er ook gelegenheid om een stil moment voor u zelf te zoeken. Om even in de kerk te zitten met uw eigen gedachten, om te mediteren, te bidden, om tot rust te komen. Ook kunt u een kaarsje aansteken voor iemand die u dierbaar is. Van 15:00 – 15:30 uur zal er een moment van stilte, muziek en bezinning zijn. Er zullen gedichten gelezen worden die aansluiten bij de schilderijen en de beelden van de kunstenaars en er zal meditatieve muziek gespeeld worden.

Info: Margreet van der Meij, telefoon: 024-6450563,

Expositie Ahmed Kleige

Vanaf zondag 8 oktober zijn schilderijen van de Syrische kunstenaar Ahmed Kleige in de Schakel, Pius XII straat 15 in Wijchen te zien.

De grote schilderijen dateren van 2012 en 2013 en maakte hij nadat hij naar Libanon gevlucht was vanwege een niets ontziende oorlog in  zijn geboorteland Syrië. Op indringende wijze schilderde hij welke invloed deze oorlog heeft op de levens van individuele mensen als ook op bevolkingsgroepen. Zijn schilderijen hebben een grote zeggingskracht en gaan over zijn ervaringen als vluchteling. In snelle schetsen probeerde hij dat wat hij zag, vast te leggen, kleurrijk en emotievol.

Ahmed Kleige (1964) is geboren in Aleppo. Afgelopen zomer is hij weer herenigd met zijn vrouw en kinderen en woont hij in Maastricht. Zij brachten de meeste schilderijen die nu in de Schakel te zien zijn mee uit Beirut waar ze tot dan in een galerie werden tentoongesteld.

De expositie duurt tot en met 26 november en in is in deze periode iedere zondag na de dienst rond 12:00 uur te bezichtigen, op de zaterdagen 14 oktober en 11 november van 14.00 – 16.00 uur en op afspraak.

U kunt hiervoor contact opnemen met Margreet van der Meij, telefoon: 024-6450563, e-mail: .

In de Nieuwsbrief najaar 2017 van de werkgroep 'Kunst in de kerk' kunt u meer lezen over deze bijzondere expositie en de ontmoetingsmiddag ‘Kennismaking met de Syrische cultuur’ op 18 november:

» Download de Nieuwsbrief

» Download de flyer